Filosofen aan het Werk | Career Event in Rotterdam

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur 2018-2019
Datum en tijd
24 jun. 2019 16:00 - 19:00
Locatie
Campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam

------ ENGLISH BELOW -----

Save the date: Filosofen aan het Werk | 24 juni | Rotterdam

Beste filosofen,

Op 24 juni zal er voor het eerst in filosofie studerend Nederland een nationaal carrière-evenement plaatsvinden: Filosofen aan het Werk! De Filosofen-aan-het-Werk-commissie en het bestuur van ERA, de studievereniging voor filosofie in Rotterdam, zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen en het belooft een fantastisch evenement te worden waar iedereen iets kan opsteken over het leven na de filosofiestudie.

Daarnaast hebben wij onze krachten met jullie als zustervereniging gebundeld: jullie zijn ook welkom om deze speciale editie van Filosofen aan het Werk te bezoeken!

Door middel van dit bericht willen we jullie van harte uitnodigen om dit evenement bij te wonen. Het belooft een inspirerende middag te worden met sprekers die hebben bewezen dat filosofie niet losstaat van de praktijk en dat een betekenisvolle loopbaan met impact ook (juist) voor studenten filosofie een reële mogelijkheid is. De sprekers zijn:

Johan van de Gronden: Johan van de Gronden studeerde filosofie aan de Universiteit Leiden. Hij is tien jaar lang algemeen directeur van het WNF in Nederland geweest om deze functie vervolgens bij PUM Netherlands te vervullen. Momenteel is hij de directievoorzitter van het KWF. Van de Gronden schreef als CEO van het WNF ook een aantal essays die gebundeld zijn in het boek “Wijsgeer in het wild”. Met enige regelmaat is hij ook te zien op televisie in interviews. Kom naar het evenement als jij wil horen hoe hij het heeft kunnen schoppen tot een topfunctie bij organisaties die betekenisvol werk verrichten als deze, met behulp van de studie filosofie?

Gerko Tempelman: Gerko is ZZP-filosoof en theoloog. Vroeger noemde je dat soort mensen gewoon werkloos, maar tegenwoordig kun je best een bestaan opbouwen met filosofie, is Gerko's ervaring. Natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar toch. In een prikkelende sessie neemt Gerko je mee in zijn dagelijkse bezigheden, angsten en overwegingen. Want dan blijkt dat een zoektocht naar bestaanszekerheid vooral een zoektocht is naar jezelf. Kom als jij stand-up filosoof en omdenker Gerko Tempelman zelf wil horen spreken hierover.

Bas Haring: Geprezen om zijn duidelijke taalgebruik (Duidelijke Taalprijs 2016) en geroemd vanwege zijn brede scala aan boeken die complexe systemen en concepten (i.e. evolutietheorie, natuurconservatie, kunstmatige intelligentie en economie) eenvoudig doch niet reductionistisch uiteenzetten. Bas Haring is een van de sprekers voor deze fantastische dag!

WAT: Filosofen aan het Werk

WANNEER: 24 juni van 16:00 tot 19:00

WAAR: Campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam

AANMELDEN: Vanaf 17 mei kun je je inschrijven via onze website (www.erarotterdam.nl)

Graag tot 24 juni!

Vriendelijke groet,

De Filosofen-aan-het-Werk-commissie en het 25ste bestuur van Wijsgerige Faculteitsvereniging ERA

N.B.: aanmeldingen verlopen via de site van ERA, maar je kunt je bij STUFF inschrijven mocht je samen met andere STUFF'ers naar Rotterdam willen reizen!

--------------------------------------------------------------

Save the Date: Philosophers at Work | 24 June | Rotterdam

Dear philosophers,

On the 24th of June, for the first time in the history of Dutch students of philosophy, there will be a national career event: Philosophers at Work! A committee and the board of the study association of philosophy in Rotterdam, ERA, is currently working hard to make it happen and the event promises to be fantastic.

Moreover, we have teamed up with our sister associations: you are also welcome to attend this special edition of Philosophers at Work!

By ways of this message we would like to invite you to join this event, as it promises to be an inspiring afternoon full of speakers who have promised that philosophy is not removed from practical matters and that a meaningful career with impact is possible (especially) for philosophy students.

WHAT: Philosophers at Work

WHEN: 24 June, 4pm to 7pm

WHERE: Campus Woudestein, Erasmus University Rotterdam

SIGN UP: From the 17th of May sign up will start at ERA's website: www.erarotterdam.nl

More information and details will follow in the upcoming weeks!

See you the 24th!

Kind regards,

The Philosophers-at-Work-committee and the 25th board of ERA

 

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren