Het Discours x OOST

Over dit evenement

Categorie
Sociaal
Organisator
Bestuur 2017-2018
Datum en tijd
22 feb. 2018 20:00 - 22:30
Locatie
OOST, Oosterstraat 13a, 9711 NN Groningen

Het Discours en Filosofie Studievereniging STUFF gaan een samenwerking aan. Samen organiseren we 4 events die op filosofische wijze kijken naar relevante vraagstukken. 

1: Geen Diploma Zonder Schuld. 

Velen lachen het weg, maar het almaar groeiende getal op ieders persoonlijke 'Mijn DUO' is toch echt geen grap. Op 22 februari kijken we daarom kritisch naar het sociaal leenstelsel. De hamvraag: Hoe sociaal is deze manier van studiefinanciering eigenlijk? 

We analyseren het staatskundige aspect van het sociaal leenstelsel met prof. dr. Gijs Vonk. Hij is gespecialiseerd in sociale zekerheid, armoede, migratie en sociaal-economisch recht. Zadelen we jongeren niet al veel te vroeg op met een financieel risico?

We geven het woord aan een vertegenwoordiger van de StudentenBond om met ons terug te kijken naar de invoering en het verzet. Hoe democratisch ging die invoering van het sociaal leenstelsel eigenlijk? En was er genoeg verzet?

Onder leiding van dr. Hans Harbers, ervaren discussieleider en docent Filosofie, gaan we daarna met elkaar in gesprek om tot een oordeel te komen. Moeten wij als (oud) studenten actie ondernemen? 

En zou je misschien jouw studieschuld van te voren, tot op de euro willen opzoeken? Dan kom je beslagen ten ijs.

Bijdrage:
2 euro voor leden STUFF
3 euro voor niet leden

Onze sponsoren