Kenniscentrum Filosofie

Missie KCF

Het Kenniscentrum Filosofie wil een maatschappelijke bijdrage leveren door filosofisch onderzoek beschikbaar te stellen voor een breed publiek en toe te passen op maatschappelijke vraagstukken. Het centrum functioneert dus in twee verschijningsvormen: als kennisbanken als wetenschapswinkel.

Kennisbank

Ben je bezig met een bepaald vraagstuk en ben je benieuwd hoe andere filosofen hier tegenwoordig tegenaan kijken? Via hun website kun je kennismaken met maatschappelijk relevant filosofisch onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, en met de mensen die bij hen dit onderzoek doen. Zij bieden via kennisdossiers (geordend op thema) bronnen aan in verscheidene vormen: teksten, weblinks, audio- en videobestanden.

Wetenschapswinkel

Medewerkers en studenten van de Faculteit Wijsbegeerte werken aan onderzoeksopdrachten voor verschillende maatschappelijke organisaties en bedrijven, soms via stages, soms via betaald of onbetaald opdrachtonderzoek. Via deze website kun je een indruk krijgen van het soort onderzoeksopdrachten en stages waar studenten en medewerkers bij betrokken waren.

Contact

Heb je zelf een onderzoeksvraag met een filosofisch component? Neem dan contact met hen op !

kcf@rug.nl

about-wordle.jpg

Onze sponsoren