Nieuws

JOT zoekt tafelhosts!

JOT zoekt tafelhosts!

JOT zoekt tafelhosts

Op vrijdag 7 juni 2019 komt een droom uit: de allereerste JongerenTop (JOT.) in Groningen. 1000 jongeren van middelbare scholen uit het aardbevingsgebied komen bij elkaar om in één ochtend met elkaar te bepalen hoe zij de toekomst van de regio zien. Dit doen zij door het volgen van workshops zoals theater maken, liedjes schrijven, gamen maar ook door in gesprek te gaan.

Hoe werkt het?

Tijdens de dag gaan we in verschillende rondes met elkaar in gesprek, volgens de principes van de dialoog. Er zijn 100 tafels en aan elke tafel zitten 5 jongeren. In de eerste ronde worden de thema’s bepaald, in de ronde daarna worden de thema’s verder uitgewerkt. De 1000 jongeren worden dus gesplitst in twee groepen van 500. Naast de 500 jongeren per ronde, zijn er 100 tafelhosts aanwezig. Zij hebben als functie om de dialoog te hosten.

JOT. zoekt tafelhosts!

Een constructieve dialoog heeft namelijk wel een beetje hulp nodig. Daarvoor moet soms een beetje bijgestuurd worden en een andere keer weer wat extra geprikkeld worden. Maar, je weet ook goed in te schatten wanneer het gesprek goed loopt en je rol tot een minimum beperkt kan worden. Daarom hebben we jou nodig als tafelhost!

Jij,

  • weet op een natuurlijke manier de verantwoordelijkheden bij de groep neer te leggen en je eigen rol tot een minimum te beperken;
  • bent procesbegeleider die de dialoog faciliteert;
  • kunt gericht en objectief luisteren;
  • let goed op of iedereen enigszins gelijkwaardig aan bod komt;
  • enthousiasmeert deelnemers om gedachten te uiten en op te schrijven;
  • signaleert emoties en kunt deze benoemen en duiden: dit betekent schakelen tussen inhoud en proces.

Wat bieden JOT?

  • Een prachtige kans om bij te dragen aan vernieuwende democratie;
  • Een grote uitbreiding van je netwerk met vele andere maatschappelijk betrokken Noorderlingen;
  • Een onvergetelijke dag!
  • Meedoen met een uniek evenement!

Doe je mee?

Op de website staat nog meer informatie over de JongerenTop. Nog vragen? Neem dan contact op met Marian van Voorn (marian@jongerentopgroningen.nl).
Of meld je direct aan via de volgende link: https://forms.gle/LRk7d5u2fAMAydVi7
We zien je aanmelding graag tegemoet.

En reserveer alvast in je agenda:
8 mei 16.30 – 18.00 uur
of
13 mei 19.30 – 21.00 uur

Je hoeft maar bij één van beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. Tijdens deze bijeenkomsten briefen we je over het hoe en wat van de JongerenTop en wat jouw rol hierin is.

En uiteraard 7 juni – de JongerenTop!

Het  JOT. Festival  is van 9.00 – 13.30 uur. We vragen je om om 8.30 uur aanwezig te zijn, zodat we je de laatste updates kunnen geven.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren